Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Hallå där Therese Mahlberg...

Som söker jourhem i kommunen.

Socialförvaltningen söker jourhem i kommunen, varför då Therese Mahlberg, familjehemssekreterare?

- Vi har brist på jourhem och det händer att vi måste hjälpa barn och unga till ett tillfälligt boende. Det kan vara både akut och planerat.

Vad är ett jourhem?

- Ett jourhem är en familj som med kort varsel kan ta emot ett barn eller en ungdom som för tillfället inte kan bo hemma och som socialtjänsten därför behöver placera. Vi ser framför oss ett stabilt hem med vuxna som har stora eller utflugna barn, ledigt rum och ett intresse av barn och ungdomar.

Vad är det för skillnad mellan ett jourhem och ett kontrakterat jourhem?

- Ett kontrakterat jourhem förbinder sig att ta emot ett barn eller en ungdom när behov uppstår, medan ett traditionellt jourhem kan tacka nej när vi tillfrågar dem.

Hur många placeringar per år gäller det?

- Det varierar från år till år, så det är svårt att ge en exakt siffra.

Spelar det någon roll var i kommunen ett jourhem ligger?

- Nej, vi är öppna för alla förslag. Den familj som är intresserad av att bli jourhem är välkommen att höra av sig till mig på telefon 0173-86216. Skulle inte jag vara på plats så går det bra att tala med Caroline Schnell 0173-86217. Det går också bra att mejla mig therese.mahlberg@osthammar.se

Text: Sirkka-Liisa Bergkvist

Publicerad
19 september 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016