Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Invigning av Sjötorget

Boka in nationaldagen, torsdagen den 6 juni 2013, i din kalender. Då ska vi officiellt inviga Sjötorget i Östhammar tillsammans med föreningar.

Boka in nationaldagen, torsdagen den 6 juni 2013, i din evenemangskalender. Då ska vi officiellt inviga Sjötorget i Östhammar.

Sjötorget har planerats och byggts om de senaste åren. Det började med ett antal stora träd som inte mådde bra. Kommunen anlitade Hans Gustafsson som skapar figurer motorsågar. Han väckte stor uppmärksamhet när han under några dagar skapade en fantastisk örn av en levande stam. Örnen vakar över lekparken och ytterligare fåglar och djur har tillkommit sedan dess. En restaurang etablerade sig på Sjötorget och ett café. Friskis & Svettis hade sommargympa i parken och picknickgäster solade sig i bänkarna. Sjötorget blev en yta för ung och gammal.

Sjötorget just nu

Till dags dato har Sjötorget blivit med boulebanor, ett schackbräde, utegym, panamabur, ett historiskt stråk, belysningar, planteringar och mycket mera. Två restauranger bygger nytt och caféet ska också bygga nytt inför säsongen 2013.

-       Vi har valt att inviga Sjötorget på nationaldagen och kanske kan aktiviteter där bli en ny tradition som komplement till det traditionella firandet som Frösåkers Hembygdsförening arrangerat i många år, säger Sirkka-Liisa Bergkvist, informationschef på kommunen. Sjötorget är en plats för alla från 0 år och livet ut. 

Kulturskolan underhåller

En arbetsgrupp har träffats några gånger för att planera dagen som ska bjuda på aktiviteter och musik av lokal karaktär. Kulturskolan kommer att underhålla med både musik, dans och teater. Invigningstalare är kommunstyrelsens ordförande Jacob Spangenberg och vice ordförande Margareta Widén Berggren. Kanske får vi höra ett annorlunda invigningstal...

Restaurangerna och caféet planerar

Restaurangerna och caféet på området är involverade och planerar tillsammans för underhållning och säkert kommer vi få se trevliga lunch- och middagserbjudanden liksom tillgång till kaffe med dopp.

Föreningarna är viktiga

Ett antal östhammarsföreningar har träffats på kommunkontoret och engagemanget är stort. Vi kommer att få uppleva karateträningar, geo-cashing, trädgårdsentusiaster, hunduppvisningar, "kul på hjul", hemslöjd, fotbollsturneringar, bouletävlingar, innebandymatcher, squere-dans, fotografering med mera. Vi vill gärna ha med oss fler östhammarsföreningar, men kravet är aktiviteter. Kontakta Peter Jansson, tel 0173-86000 så får du veta mer. 

Preliminärt program

-       Sjötorget ska sjuda av aktiviteter mellan klockan 12:00 och 15:00, men trädgårdsluckan börjar redan klockan 10:00, säger Sirkka-Liisa Bergkvist. Hembygdsföreningen tar vid klockan 15:00 för firande på hembygdsgården, men dagen är inte slut, utan fortsättning följer på Sjötorget med ”Kul på hjul”, ett arrangemang med veteranbilar och restaurangernas underhållning i hamnen.

Blommande Sjötorg

-       Bli inte förvånad om Sjötorget blommar ut något alldeles extra – mer om detta senare... 

Välkommen!

Publicerad
4 februari 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016