Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Mervärdessatsningar på tillväxt och utveckling

Styrgruppen för mervärdesprogrammet har beslutat om två viktiga satsningar på framtida utveckling av Östhammars kommun. Det första beslutet rör ”Företag i samverkan” som syftar i första hand till kompetensutveckling för små och medelstora företag. Det andra beslutet innebär en förlängning av projektet ”Teknikcollege Uppland” till och med 2016.

Bakom Företag i samverkan, står en förening som bildats av de fem företagarföreningarna i kommunen och Östhammars kommun. Under tre år kommer föreningen att arbeta med kompetensutveckling för företagen, finansiering och projektstöd, upphandlingsfrågor, handelsutveckling och stärkt nätverkande.

Teknikcollege Uppland certifierar teknikutbildningar i regionen och bidrar på det viset till bland annat ökad attraktivitet, närmare integration med näringslivet och en tryggare kompetensförsörjning för industrin. 

-          Vi tror att både Företag i samverkan och en förlängning av satsningen på Teknikcollege är viktiga för utvecklingen i Östhammars kommun och våra verksamheter i regionen. Satsningarna tar sikte på framtida kompetensförsörjning både i näringslivet men också hos den framtida arbetskraften, kommenterar Torbjörn Wahlborg, vice vd Vattenfall och ordförande i styrgruppen för Mervärdesavtalet.

-          Satsningen på Företag i samverkan har ett stort värde, säger Jacob Spangenberg, kommunstyrelsens ordförande i Östhammars kommun. Samverkan är nyckelordet och mina förväntningar på både företagsklimatet och det lokala näringslivets fortsatta konkurrenskraft är stora.

-          För SKB, som har stora investeringsprojekt planerade i regionen, är det av naturliga skäl viktigt med starka små- och medelstora företag som kan leverera till våra projekt i framtiden, säger Christopher Eckerberg, vd för SKB. Alla tjänar på det finns ett starkt lokalt näringsliv.

Fakta om mervärdesavtalet
Det samarbetsavtal om mervärdesinsatser som tecknades 2009 mellan Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB), SKB:s ägare samt Oskarshamns och Östhammars kommuner innebär att mervärden ska skapas i kommunerna om totalt mellan 1,5 till 2 miljarder kronor. En styrgrupp där samtliga parter ingår har tillsatts för att leda arbetet.

Publicerad
14 oktober 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016