Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Sista dagen på Kick Off veckan för Roligaste Sommarjobbet

20 ungdomar från Östhammars kommun får i sommar möjlighet att driva eget företag som sommarjobb. Idag fredag är det sista dagen på ungdomarnas Kick-off vecka och eftermiddagen kommer att handla om att ungdomarna presenterar sina affärsidéer för en jury med upplägget likt SVT2 ”Draknästet”.

20 ungdomar från Östhammars kommun får i sommar möjlighet att driva eget företag som sommarjobb. Detta genom ett samarbete mellan Östhammars kommun (projekt Entreprenörskap i skolan), Swedbank Östhammar och utbildningskonceptet Roligaste Sommarjobbet. Konceptet syftar till att öka deltagarens entreprenöriella förmågor, som självförtroende, mod och drivkraft, samt till att öka intresset för och kunskapen kring företagande.

Roligaste Sommarjobbet startade 24 juni. De 20 sommarlovsföretagarna ges då först en veckas utbildning i företagande, och under denna vecka kommer de också på sin affärsidé samt hittar vänner att driva företaget med. Därefter erhåller varje deltagare ett startkapital om 2 000 kr och sedan följer tre veckor av eget företagande.

 - Roligaste sommarjobbet är exempel på en satsning som avdramatiserar entreprenörskap och – som dessutom gör det på ett lustfyllt sätt. Det ska vara lönsamt, enkelt och roligt att vara entreprenör – det är precis vad Roligaste Sommarjobbet står för, säger Ulf Andersson, näringslivschef i Östhammars kommun.

 Indivator, har sedan 2009 utbildat ca 500 sommarlovsföretagare och 99,6 % av dessa uppger att de skulle rekommendera Roligaste Sommarjobbet till en vän. I Östhammars kommun är man hoppfull och tror att initiativet ska kunna ge många positiva effekter, såväl på kort- som långt sikt.

 - Det är mycket viktigt för framtiden att vi satsar på ungdomars företagande och det ska bli otroligt spännande att få följa dessa entreprenörer nu under sommaren, säger Anna Steinwall, processledare för projekt – Entreprenörskap i skolan.

Idag fredag är det sista dagen på ungdomarnas Kick-off vecka och eftermiddagen kommer att handla om att ungdomarna presenterar sina affärsidéer för en jury med upplägget likt SVT2 ”Draknästet”.

Östhammars drakar är Ulf Andersson, näringslivschef, Susanne Lund, kontorschef Swedbank, Anna Sjöberg, Facilitate Partner AB samt Sarah Svensson, projektsamordnare.

Vid frågor kontakta Anna Steinwall, processledare, 0702-48 54 83 alt anna.steinwall@osthammar.se

Publicerad
28 juni 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016