Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Nytt idrottsmaterial till hallarna

Östhammars kommun har i dagarna påbörjat en upphandling av idrottsredskap till kommunens sporthallar. Detta efter en besiktning som gjordes i maj 2013.

Östhammars kommun har i dagarna påbörjat en upphandling av idrottsredskap till kommunens sporthallar. Detta efter en besiktning som gjordes i maj 2013.

Besiktningen utfördes av ett upphandlat företag och den visade på ett antal brister i hallarna. Företaget graderade bristerna i sifforna 1, 2 och 3, där 3:orna är anmärkningar som har med säkerheten att göra, medan 1:or och 2:or är mindre åtgärder.

- Efter en snabbanalys av besiktningen gjordes bedömningen att direktupphandla de brister som klassats som treor, det vill säga viktiga åtgärder ur säkerhetssynpunkt, säger Per Åsberg, ansvarig för kommunens sim- och sporthallar.

Den besiktning som utförts baserar sig på en viss standard av idrottsredskap. Standarden ingår i den upphandling som gjorts tillsammans med Uppsala kommun. Detta innebär att idrottsmaterial som godkänts i tidigare besiktningar inte längre håller måttet.

När det så blev aktuellt att starta upphandlingen, så insåg kultur- och fritidsförvaltningen att även ettorna och tvåorna lämpligen skulle upphandlas samtidigt.

- Vi vill naturligtvis följa denna standard och gör därför en omfattande upphandling på idrottsmaterial, säger Per Åsberg.

Tidsplan

Vi har gjort en tidsplan för arbetet som innebär att underlaget för upphandlingen skickas ut i början av december. Med de tider som lagen kräver kan vi anta att beslut om vinnande anbud kan antas i slutet av januari. Därefter finns det utrymme för offentliggörandet och eventuella överklaganden  av beslutet. Om allt fungerar enligt planerna så ska materialet finnas på plats för montering under mars månad.

- Det är beklagligt att vi dragit ut på tiden, säger Per Åsberg, men det har varit ett antal omständigheter som fördröjt arbetet, men nu är vi i gång med upphandlingen.

- Det är naturligtvis jättetråkigt att våra barn och ungdomar inte kan nyttja sporthallarna till fullo i skolan eller på sin fritid, säger kultur- och fritidschef Lena Hellström. Men vi får glädja oss åt att till våren ha modernare och säkrare redskap i våra sporthallar.

Sirkka-Liisa Bergkvist

Publicerad
19 november 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016