Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Takras i Gimo Ishall

I lördags kväll rasade taket in på Gimo ishall. Skadorna på ishallen innebär att all verksamhet nu måste stängas av och flyttas till annan plats, troligen till ishallen i Östhammar.

I helgen så rasade taket på Gimo Ishall.

Vad har hänt?

-  I lördags fick vi höra om en takförskjutning på ishallen och då tog vi beslutet att avspärra hallen direkt, säger Per Åsberg, gruppchef för fritidsnämndens verksamheter i Alunda, Gimo och Österbybruk. Dagen efter skulle han, föreningens ordförande och personal från Tekniska kontoret träffas på plats och kolla vad som behövde göras. Men då på söndagmorgon kom samtalet att taket hade rasat.

Vad händer nu?

- I dagsläget kan vi inte svara på vad som kommer att hända nu. Vi väntar på försäkringsbolaget som utreder orsaken. Det finns många teorier men vi vet inte än vad som orsakade raset, säger Jan-Olov Emriksson, Gatu- och fastighetschef.  - Vi avvaktar utredningen, sen får vi se hur vi kommer att göra med hallen. Det som kan vara bra att veta är att man kommer att tömma ammoniaken som finns i ishallens kylsystem.

Gimo Ishall är kommunens fastighet men den hyrs ut till idrottsföreningar.

Kommer verksamheten att bli lidande?

Gimo IF:s verksamhet i ishallen är inställd just nu.
Det finns en ambition, både från klubbarna och från kommunen,  att hitta bra lösningar, och hur det kommer att se ut kommer vi att informera om så fort vi vet mer, säger Lena Hellström chef för kultur & fritidsförvaltningen. Samarbetet mellan Östhammars sportklubb, ÖSK och Gimo Hockey är mycket positivt. Redan ikväll kommer de att ha ett möte för att diskuterar hur de kan lägga upp träning och matcher i Östhammars ishall.

Publicerad
11 februari 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016