Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Tävlingen är avgjord

Tack till alla som släckte på årets Earth Hour!

Tävlingen för skolor och förskolor är nu avslutad och 10 priser á 1000 kr har lottats ut.

Hela 25 klasser/avdelningar deltog i år! Tävlade gjorde de genom att skicka in en beskrivning över vilka aktiviteter som de genomfört i samband med Earth Hour. Allt med en koppling till energi och klimat.

Priserna går till följande klasser och avdelningar. Stort grattis!

Edsskolan, klass 6M
Edsskolan, klass 4A
Förskolan Rubinen, avd Haren
Förskolan Rubinen, avd Vargen
Förskolan Diamanten, avd Bollen
Förskolan Diamanten, avd Kulan
Morkarla skola, klass 2-3
Morkarla skola, klass 4-5
Films skola, förskoleklassen
Snesslinge skola, klass 2-3

Aktiviteter som klasser och förskoleavdelningar genomfört:

Diskuterat vad energi är och funderat kring hur man kan spara energi.Gjort egna affischer om Earth Hour som barnen satt upp på anslagstavlorPratat om olika energikällor, byggt små modeller av kraftverk och gjort utställningar. Arbetat med återvinning och planterat frön i mjölkkartonger.Klimatutmaningar till klasskompisar: -Jag lovar att stänga duschen resten av mitt liv när jag tvålar in mig om du gör det i en månad. -Jag lovar skippa all halvfabrikatsmat till sommarlovet börjar om du stänger av vattnet när du borstar tänderna under samma period.Samlat ihop klimatsmarta tips. Fått "klimatläxor" att ta med hem. Tipspromenader.Pratat om transport av mat och vad som är miljövänligt. Ritat bilder på hur man förflyttar sig i framtiden och målat miljöhjältar.Lagat mat som ej kräver energi för uppvärmning.Ritat av sina händer och på dessa skrivit vad man själv kan göra för att minska energiförbrukningen.

Tack för ert engagemang!

Marcus Jakobson, energi- och klimatstrateg

Publicerad
29 april 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016