Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Var rädd om personuppgifterna!

Risken att få sina personuppgifter stulna har ökat de senaste åren. Det är en kraftig ökning jämfört med 2011 och utvecklingen under de senaste åren är tydlig.

- ID-kapningar ökar kraftigt och drabbade 65 000 personer i landet förra året, säger konsumentrådgivare May Strandberg. Totalt bestals de på 2,7 miljarder kronor.

Det vanligaste är att id-kaparen beställer varor på internet i den utsattes namn. I många fall ansöker bedragaren också om telefonabonnemang, bank- eller kreditkort och lån.

- Håll koll på plånboken, polisanmäl och spärra förkomna kort samt sätt lås på brevlådan. Det är några sätt att skydda sig på, säger May Strandberg. Tänk också på att inte exponera personuppgifter på nätet, till exempel glädjen över att visa upp sitt nytagna körkort på Facebook eller andra sociala medier.

Publicerad
21 maj 2013
Senast uppdaterad
12 maj 2016