Gå till innehållet

Föreslå idé och design!

Varför?

Syftet är att skapa en attraktiv välkomsthälsning till våra tätorter.

Var?

Sex tätorter, Alunda, Gimo, Hargshamn, Öregrund, Österbybruk och Östhammar, ska utsmyckas med en välkomsthälsning.  

Föreslagna placeringar av välkomsthälsningarna visas på bifogade kartor med en svart punkt. Observera att markägarna inte ännu är kontaktade, vilket kan innebära förändringar i placeringarna. Beträffande Alunda kan inte plats föreslås i skrivande stund, detta med anledning av ombyggnad av väg 288.

Annons om idé och designtävling (pdf)

 

 

 

 

 

* Belöning på 100.000 kronor till bästa och intressantaste förslaget!

 

 

Vem?

Det är Östhammars kommun i samverkan med Företag i samverkan (FIS), Företagarföreningarna och Utvecklingsgrupperna i kommunen som injuder till denna idé- och designtävling. Tävlingen är öppen för alla.

Vad?

Vi vill se en välkomsthälsning intill tätorterna som ger ett gemensamt och sammahållet intryck som tydligt visar att man befinner sig i Östhammars kommun, samtidigt som det även ger möjlighet att förstärka den lokala identiteten

När?

Du kan lämna in ditt idé- och designförslag fram till fredagen den 26 september. En jury sammanställd av arrangörerna träffar sedan upphovsmännen till de fem bidrag som juryn anser vara mest intressanta och utser därefter det vinnande förslaget.

Vinnande förslaget offentliggörs i slutet av oktober.

Finansiering, projektering och tillverkning sker under november - maj för att välkomsthälsningarna ska vara på sina platser kring Kristi Himmelsfärdshelgen 2015!

Hur?

Skicka in ditt bidrag på välkomsthälsning till alla sex tätorter till oss på adress informationen@osthammar.se.

Om du utöver formulering av välkomsthälsning har formgivit hur de ska se ut på plats, så är det också bra om ditt bidrag innehåller någon typ av kostnadskalkyl på tillverkning.

Det ska vara enkelt att byta ut budskapen och vi vill att bidraget ska vara synligt alla tider på dygnet, men vi vill inte att välkomsthälsningarna ska innehålla någon typ av reklam.

Välkommen med din idé och design!

 

* Det mest intressanta förslaget vinner. Belöningen utgör samtidigt en ersättning till upphovsmannen för arrangörens rätt att fritt och utan förbehåll eller andra ersättningsanspråk använda sig av det vinnande förslaget. Belöningen betraktas av arrangören som vederlag för utfört arbete och rättighet att använda det vinnande förslaget. Eventuella skatter betalas av upphovsmannen. Juryn förbehåller sig fri prövningsrätt.

 

Publicerad
15 juli 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016