Gå till innehållet

Fritidsgården i Alunda stängs

Fritidsnämnden har beslutat att stänga Alunda fritidsgård. Detta med anledning av att ungdomar inte besöker gården, trots öppethållande två kvällar i veckan.

Alunda fritidsgård öppnades april 2012 som ett alternativ till Furuhöjdskyrkans fritidsverksamhet och idrottsföreningarnas verksamheter. De ungdomar som besökte fritidsgården fram till sommaren 2013 gick på mellanstadiet. Ungdomar från 13 år har inte besökt gården.

- Vi har sedan hösten 2013 tydliggjort att fritidsgården är till för ungdomar från 13 år och att det är skolan som ansvarar för fritid efter skolan för de yngre barnen, säger Lena Hellström. Men de äldre ungdomarna kom inte.

Fritidsgården har varit stängd sedan mars i år. Kommunens ungdomssamordnare har under tiden gjort en mindre utredning för att kunna beskriva vilka aktiviteter som erbjuds för ungdomar i Alunda.

- Utredningen visar att det finns många aktiviteter som erbjuds unga i Alunda och att de dessutom är välbesökta, säger Lena Hellström.

- Fritidsnämnden har givit förvaltningen i uppdrag att kartlägga vad ungdomarna i Alunda gör på sin fritid, säger fritidsnämndens ordförande Moise Córdoba (S). Fritidsnämnden vill också veta hur många ungdomar i Östhammar, Österbybruk och Gimo besöker fritidsgården.

Fritidsnämnden förväntar sig en återrapport i slutet av 2014.

Publicerad
12 juni 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016