Gå till innehållet

Samlat grepp kring skyltning

Östhammars kommun har tillsammans med Företag i Samverkan och Utvecklingsgrupperna inlett ett arbete för att skapa attraktivare välkomsthälsning till våra tätorter.

- I vårt första möte har vi också lagt stor vikt vid att ge möjlighet till företag och föreningar att synas, säger Ulf Andersson som är näringslivschef.

Upprinnelsen är ett uppdrag från kommunstyrelsen. I uppdraget hänvisas till ett medborgarförslag om att utlysa en idé- och designtävling för utsmyckning och välkomsthälsning vid infarterna till tätorterna.

Det inledande mötet handlade om att skapa en gemensam bild av vad som avses med välkomstskyltning och vilka andra typer av skyltning som finns. Hänvisningsskyltar, informationstavlor, anslagstavlor och reklamskyltar har också delvis andra syften bortsett från att ge besökare ett varmt välkomnande.

- Engagemanget i den här frågan är stort, konstaterar Kirsi Mikkonen som är verksamhetsledare för Företag i Samverkan. Vår ambition är att under försommaren komma fram till kriterier och förutsättningar för tävlingen som ska utlysas efter sommaren.

En av knäckfrågorna är finansieringen.

- Vi har ingen lösning på detta idag, avslutar Ulf. Men vi låter inte det stoppa vårt arbete nu utan ser förutsättningslöst på de möjligheter som kommer upp i våra samtal.

Publicerad
24 april 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016