Gå till innehållet

Snart kan vi löpa mjukt igen

Frösåkersvallens löparbana får ny beläggning

Obs! Från vecka 30 och minst 3 veckor framåt är Frösåkersvallen stängd p g a renovering av löparbanan.


- Vi behöver en fungerande friidrottsanläggning i kommunen, säger Per Åsberg som är områdesansvarig hos Kultur- och Fritidsförvaltningen.

Arbetena sätts igång i mitten av juli och banan beräknas vara klar för användning senast i slutet av augusti. Investeringen beräknas till 1,2 miljoner kronor.

- Det är främst det översta slitlagret som tagit stryk, säger Lars Karlsson, fastighetschef. Vi kommer att lägga om det och även göra djupare justeringar där banan sjunkit.

Fritidsanläggningen är den enda i sitt slag i kommunen och används flitigt av föreningar, enskilda och skolans elever. En ny beläggning är nödvändig om friidrottsanläggningen ska kunna vara i bruk framöver.

- Frösåkersvallen invigdes i augusti 1987 bekräftar Anders Jansson, friidrottens eldsjäl i Östhammar. Anslaget sitter fortfarande, efter alla dessa år, kvar i klubbhuset.

Arbetena utförs av Svenska Sportbygg AB och kommer att göras i samråd med föreningen så att verksamheten ska kunna fortgå under perioden.

- Vi måste tyvärr stänga banan helt under en månad i sommar då själva beläggningen ska läggas ut, men utöver den perioden ska banan hållas öppen, säger Per Åsberg.

Publicerad
16 maj 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016