Gå till innehållet

Studentmedarbetare välkomnas

Inom kommunerna finns många av Sveriges allra viktigaste jobb. Kommunerna skapar med sin breda service förutsättningar för kommuninvånare att leva ett bra liv. Inom en kommun finns möjlighet att göra skillnad för de vi är till för, nämligen kommuninvånarna.

Samarbete med kommuner i länet

Vi är idag fem kommuner som samarbetar kring konceptet om studentmedarbetarskap. Det är Uppsala kommun, Heby kommun, Håbo kommun, Östhammars kommun och Älvkarleby kommun.

Vi tror att studenter har mycket att bidra med och vi vill erbjuda studerande med minst 60 poäng av sin utbildning, möjligheten att söka jobb som studentmedarbetare.

Studera och jobba samtidigt

Att jobba som studentmedarbetare innebär att parallellt med studierna arbeta på någon av våra arbetsplatser. Uppdragen kan vara korta eller långa. Det handlar som regel om mellan 5-15 timmar per vecka. Maxtiden för ett studentmedarbetaruppdrag är 1 år. Vi vänder oss i första hand till studenter som inte redan har praktik inbakat i sin utbildning.

Det finna många fördelar med studentmedarbetarskap

Studenten får en tidig kontakt med arbetslivet, möjligheten att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken genom att pröva på intressanta uppdrag redan under studietiden. Det ger förstås en extra rad i studentens CV och klirr i kassan. 

Not: Intresserade av att jobba som studentmedarbetare hos oss uppmanas att anmäla sitt intresse via webb-formulär http://studentmedarbetare.uppsala.se/. Kom ihåg att ange kommunen du är intresserad av.

Publicerad
20 oktober 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016