Gå till innehållet

Svar på insändare i UNT

Svar till insändare från Lage Winö som publicerades i Upsala Nya Tidning den 4 augusti.  

"Tack för dina frågor, Lage.

Det är uppmuntrande att se att det finns ett stort engagemang i dessa frågor bland kommuninvånarna och vi ska göra vårt bästa för att ge dig svar på dina frågor.  

Förutom de allmänna parkeringsplatser som finns vid Krutuddens entré så finns också p-platser vid Sjötorget och gamla brandstationen. Och under hösten påbörjas arbetet med att anlägga en ny parkeringsplats på Bilstagärdet som kommer att lätta trycket på parkeringarna i centrum och vid Krutudden.  

Det finns flera goda anledningar att inte parkera på parkmark, bland annat risken för brand i vegetation, men kommunens parkeringsövervakning är mer fokuserad på andra områden.  

Trafiken på Stångörsgatan kommer att öka under byggtiden men vi bedömer ändå att trafiksäkerheten och framkomligheten kommer att vara bra.  

Tillgången till nya bostäder och de positiva effekter som följer med det överväger de eventuella fördelar som en ny parkeringsplats på Klackskär hade gett.

Arbetet med att avgöra Källörtomtens framtid är fortfarande i ett tidigt stadium. Den öppna och demokratiska detaljplaneringsprocessen där alla har möjlighet att göra sin åsikt hörd och ta del av planhandlingar har ännu inte påbörjats.  

Kommunen har ännu inte tagit något beslut eller gjort några planer angående de nedbrunna lokalerna vid hamnpiren. Framtida beslut i frågan kommer att fattas på ett demokratiskt och öppet sätt.

Ansvaret för att göra Östhammar till världens bästa lokalsamhälle ligger hos de förtroendevalda politikerna i kommunen, hos de företag som finns i kommunen, hos våra ideella föreningar och hos medborgare som du. Det är bara tillsammans och i samverkan där vi lär av varandra som vi kan göra Östhammar till en ännu bättre plats att leva och bo."

Peter Nyberg, kommunchef Östhammars kommun

Publicerad
14 augusti 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016