Gå till innehållet

Topplacering för Östhammars skolor

Östhammars kommun finns med bland de tio skolor i Sverige som förbättrat sina resultat mest de senaste fyra åren, enligt en undersökning gjord av Dagens Samhälle.

I Östhammar har meritvärdet ökat med i genomsnitt 10 poäng sedan 2011-2012 vilket gör att kommunen hamnar på sjunde plats bland de kommuner i Sverige som sett den största ökningen av meritvärde i skolan. Lisbeth Boden, barn- och utbildningschef på Östhammars kommun är väldigt nöjd med placeringen.

- Det känns fantastiskt roligt att få en sån bekräftelse på att det jobb som våra lärare gör får effekt. Det är komplext yrke och jag känner mig verkligen stolt över vad de åstadkommer, säger hon.

Meritvärdet i hela landet har också ökat under samma period men inte lika snabbt som i Östhammar. Lisbeth Boden tror att den snabba ökningen i Östhammar beror på att de hela tiden har haft fokus på eleverna.

- Vi sätter eleven i centrum, bättre undervisning är det viktigaste för oss. Och för att åstadkomma det så är vi självkritiska och frågar oss själva ofta hur vi kan blir bättre, säger hon.

Publicerad
5 november 2014
Senast uppdaterad
12 maj 2016