Gå till innehållet

Från senaste MEX-gruppsmötet

En nyetablerad cementfabrik planeras i Österbybruk, en särskild ingång på hemsidan för företag som söker efter etableringsplatser....

En nyetablerad cementfabrik planeras i Österbybruk, en särskild ingång på hemsidan för företag som söker efter etableringsplatser, en 20-sidig multimediabroschyr som beskriver Östhammars kommun och en lärresa till världens största fastighetsutvecklarmässa är några ämnen som diskuterades på senaste MEX-gruppsmötet.

Arbetet i gruppen är nu i full gång och kommunens mark- och exploateringssamordnare, Johan Sandström har bråda dagar.

Kommunstyrelsen har dessutom pekat ut Alunda, som den just nu mest intressesanta utvecklingsorten. En inventering har gjort för att kunna marknadsföra tomter och markområden för privatpersoner och exploateringsföretag. Även Alunda Utvecklingsgrupp har visat stort intresse och vill bidra med idéer för att tillvarata de möjligheter som utbyggnaden av vägen innebär.

MEX-gruppen är en strategisk arbetsgrupp som arbetar över flera förvaltningars huvuduppdrag. MEX står för Mark- och Exploatering. 

Gruppens mål är att skapa förutsättningar för att invånarantalet växer (kf:s mål) genom att utveckla fastigheter. För att nå målet genomförs i gruppens regi ett antal utåtriktade aktiviteter och löpande följs antalet färdigställda detaljplaner, byggklara tomter och nyproducerade tomter.

Publicerad
26 januari 2015
Senast uppdaterad
12 maj 2016