Gå till innehållet

Gimo simhall stängs för allmänheten

Gimo simhall är sliten vilket har framkommit vid besiktning av kommunens simhallar. Besiktningen visar att Gimo simhall är i sådant skick att det finns risk för personfara.

Gimo simhall är sliten vilket har framkommit vid besiktning av kommunens simhallar. Besiktningen visar att Gimo simhall är i sådant skick att det finns risk för personfara. Därför har kultur- och fritidsförvaltningen, Östhammars kommun,  tagit beslut om att stänga simhallen från och med onsdagen den 3 juni. Simhallen kommer att vara stängd för all verksamhet så länge det finns risk för personfara.  Vi har startat en utredning men kan just nu inte ge någon tidpunkt för när simhallen kommer att öppna igen.

Simhallarna i Österbybruk och i Östhammar kommer att vara öppna och tillgängliga för allmänheten, simklubbarna och skolan. Även Alundabadet är öppet till skolstart, augusti 2015.

Kultur- och fritidsförvaltningen har en kontinuerlig dialog med de som berörs av stängningen, främst skola och simklubbarna.

Nu ska kultur- och fritidsnämnden med hjälp av förvaltningen ta fram ett underlag till beslut om simhallarnas framtid. Underlaget består dels av en behovsanalys dels av en kostnadsanalys. Underlaget kommer ta fram behovet av simhallar, sporthallar och andra anläggningar både ute och inne.

Alla som önskar besöka gymmet och sporthallen i Gimo är välkomna. Dessa lokaler är öppna som vanligt och påverkas inte av simhallens stängning.

Publicerad
2 juni 2015
Senast uppdaterad
12 maj 2016