Gå till innehållet

Bra betyg till Bruksgymnasiet efter granskning

Skolinspektionen har avslutat sin tillsyn av Bruksgymnasiet och resultatet visar att gymnasieverksamheten vid skolan uppfyller de krav som finns inom de områden som har granskats.

Enligt Skolinspektionens sammanfattade bedömning utgår verksamheten på Bruksgymnasiet från de nationella målen i läroplanen och utformas på ett sådant sätt att den främjar elevernas möjligheter att nå de nationella målen.

Trots att Bruksgymnasiet har en förhållandevis ny skolledning har skolans rektor en god kännedom om det inre arbetet på skolan. Utvecklingsområden har identifierats i ett systematiskt kvalitetsarbete som, förutom uppföljning av skolans måluppfyllelse, även omfattar värdegrundsfrågor.

I den sammanfattande bedömningen står också att skolans personal anpassar undervisningen utifrån elevernas behov och det finns fungerande rutiner för att ge eleverna särskilt stöd. För eleverna på introduktionsprogram finns individuella planer. Elevhälsan bedriver ett aktivt arbete för att ge eleverna förutsättningar att nå målen för utbildningen. Vid skolenheten bedrivs ett målinriktat arbete för trygghet och studiero samt för att motverka kränkande behandling.

I skolans systematiska kvalitetsarbete innefattas både lärare, elever och företrädare för elevhälsan.

Läs beslutet i sin helhet på Skolinspektionens webbplats

Regelbunden granskning

Skolinspektionen granskar regelbundet all skolverksamhet i hela landet, för att se att den följer de lagar, regler och läroplaner som finns för verksamheten. Var tredje år granskar Skolinspektionen alla huvudmän, alltså alla kommuner, utbildningsföretag och andra organisationer som driver skolverksamhet.

Publicerad
21 december 2015
Senast uppdaterad
21 december 2015