Gå till innehållet

Ett nummer in: Nu ingår även socialförvaltningen i vår kundtjänst Östhammar Direkt

Från och med måndag 3 oktober gäller ett nummer in i Östhammars kommun när även socialförvaltningen lägger sin kundtjänst i Östhammar Direkt. Numret är 0173-860 00 och fyra, nya medarbetare är rekryterade. Telefonnumret till Socialförvaltningens reception kommer att kopplas om till 0173-860 00 så att alla samtal når fram korrekt.

– Vi är många som ser fram emot det här. Andra förvaltningar har snabbt kunnat se resultat genom den service som Östhammar Direkt erbjuder våra medborgare, säger socialchefen Håkan Dahlqvist.

Östhammar Direkts service handlar om att ge svar på enkla frågor, hjälpa våra medborgare att snabbt komma vidare med sitt ärende, hitta rätt i organisationen och att få kontakt med förvaltningens olika verksamheter.

 

Utbildning av nya medarbetare

– Under september har vi introducerat fyra, nya medarbetare som kundtjänstvägledare för Socialförvaltningen. Utbildningen har bestått av utbildningspass kring förvaltningens många verksamhetsområden, berättar Helena Ståhl, kundtjänstchef Östhammar Direkt.

Även några medarbetare som arbetat en längre tid i Östhammar Direkt har varit med i utbildningen för att få kunskap om den nya förvaltningens verksamheter. 

Östhammar Direkt Socialförvaltningen kommer främst att arbeta med:

  1. Information och upplysning
  2. Vägledning och rådgivning
  3. Administrativa förberedelser

 

Nya lokaler och ny reception vid årsskiftet

Kundtjänsten för socialförvaltningen kommer att finnas på Kyrkogatan 14. Från och med oktober blir det till att börja med i befintlig reception på plan 2. Efter en del ombyggnationer under vintern kommer Östhammar direkt Socialförvaltningen finnas i nya lokaler på entréplan.

–       Den nya receptionen blir mycket mer funktionell för såväl våra besökare som våra medarbetare, säger Lennart Jonasson, projektledare för införandet av Östhammar Direkt i socialförvaltningen, som räknar med att de nya lokalerna ska vara färdigställda vid årsskiftet.

 

Östhammar Direkts öppettider

Måndag–torsdag 08.00–17.00

Fredag 08.00–16.00

 

Kontaktpersoner

Helena StåhlKundtjänstchef Östhammar Direkt,

Tfn 070-533 49 76, e-post: helena.stahl@osthammar.se

Lennart Jonasson, utredare socialförvaltningen
Tfn 0173-861 68, e-post: lennart.jonasson@osthammar.se

 

Publicerad
30 september 2016
Senast uppdaterad
30 september 2016
Ansvarig organisation
Omsorgskontoret