Gå till innehållet

Lär om natur och kultur på Gräsö – och hitta ut till den!

På onsdagkvällen den 15 juni invigdes en ny utställning vid Gräsö gård. Bakom luckor finns spännande fakta, ljud att lyssna på och vackra bilder från Gräsöns natur- och kulturlandskap. Där hittar besökaren även broschyrer och kartor över besöksmål på Gräsö.

Både för boende och besökare kan utställningen vid Gräsö gård ge inspiration till sommarens utflykter! Sväng in mot Gräsö gård strax söder om färjefästet, så hittar du hit. Här finns förutom utställningen fina bänkar att fika vid. Både utställningsbyggnaden och toaletten är skapade för så stor tillgänglighet som möjligt. Belysningen drivs med solceller och ljudet drivs genom att du vevar igång det själv.

Under flera år har Gräsöborna, Östhammars kommun och Upplandsstiftelsen med gemensamma krafter genom Gräsöfonden jobbat fram byggnader och utemiljö, genom egna insatser och medel och genom att söka både EU- och statliga bidrag. Samarbete har skett med markägare på de elva besöksmål som i utställningen särskilt lyfts fram. Nu finns alltså en startpunkt som kan leda dig till fina platser på Gräsö. Välkommen ut!

Publicerad
16 juni 2016
Senast uppdaterad
16 juni 2016
Ansvarig organisation
Slutförvarsorganisationen