Gå till innehållet

Östhammars huvudbibliotek flyttar tillfälligt till Storbrunn

Delar av servicen på Östhammars huvudbibliotek har tillfälligt flyttats till Storbrunn på Klockstapelsgatan 2 i Östhammar.

Dålig lukt har upptäckts i bibliotekets lokaler och detta undersöks nu vidare med platsmätningar på luftens kvalité. Kultur- och fritidsnämnden beslutade måndagen den 26/9 i ett extrainsatt möte att stödja Kultur- och fritidsförvaltningens beslut om att tillfälligt flytta biblioteksverksamheten från lokalerna på Prästgatan till Storbrunn. Den tillfälliga flytten skedde redan torsdagen 22/9. Vidare beslutades att förseningsavgifter inte ska tillämpas i hela kommunen under tiden biblioteket befinner sig på Storbrunn. Slutligen gav nämnden förvaltningen frihet att på bästa sätt möta upp invånarnas behov av biblioteksservice.

Öppettider: måndag-fredag kl. 10-13, samt onsdag även kl. 16-19.

Följande av bibliotekets tjänster erbjuds i något begränsad utsträckning:

  • Läshörna med dagstidningar och tidskrifter för besökare på Storbrunn
  • Boklån görs genom en beställning av böcker via webbsidan, telefon, 0173-863 00, eller e-post, bibliotek.osthammar@osthammar.se; eller muntligen på plats; och hämtas på Storbrunn av låntagaren under angiven öppettid
  • Förseningsavgifter tillämpas inte i hela kommunen tills huvudbiblioteks verksamhet åter finns i lokalerna på Prästgatan
  • Bokåterlämning erbjuds på Storbrunn och även på bibliotekets återlämningslåda på Prästgatan 1 i Östhammar
  • Kulturprogram äger rum på Storbrunn

Efter att provsvaren på luftkvaliteten avslutats vidtas åtgärder. Sedan kommer biblioteksverksamheten att flyttas tillbaka och återfå sin vanliga utsträckning så fort som möjligt.

Publicerad
28 september 2016
Senast uppdaterad
28 september 2016
Ansvarig organisation
Kultur- och fritidsnämnd