Gå till innehållet

Östhammars kommun backar i Svenskt Näringslivs företagsklimatranking

Östhammars kommun har som mål att rankas bland de 100 främsta bland Sveriges 290 kommuner. Förra året fanns Östhammar på 185:e plats och i årets ranking backade vi till plats 224.

– Resultatet talar sitt tydliga språk. Vi måste bli bättre, lära av andra kommuner och vässa vår dialog med näringslivet! Näringslivets villkor är helt avgörande för vår tillväxt och därmed vår långsiktiga förmåga att finansiera välfärden, säger Ulf Andersson, näringslivschef i Östhammars kommun.

Undersökningens resultat visar att de som svarat på enkäten efterlyser en högre servicegrad, en bättre förståelse för företagarnas villkor samt ökad attraktionskraft och tillgång på bostäder. Dessa områden är i fokus för kommunens insatser och det finns flera positiva tecken, exempelvis ökar inflyttningen och nybyggnationen är starkare nu än på många år.

Östhammars kommun samverkar i stor utsträckning med det lokala näringslivet för att utveckla företagsklimatet. Samtidigt säger enkätresultatet att ungefär hälften av de som svarat att de saknar kunskap om vilka insatser kommunen genomför.

– Det finns flera indikationer på att vi behöver förbättra vår kommunikation med näringslivet. Att berätta om insatserna är viktigt – men också att utveckla vår rådgivning och service genom kommunikation, avslutar Ulf.

Ta del av hela rankingen och enkätresultat på foretagsklimat.se

Kontakter

Publicerad
20 september 2016
Senast uppdaterad
20 september 2016
Ansvarig organisation
Miljö