Gå till innehållet

Myter om återvinning

Artisten Magnus Carlsson är en av dom som ändrat sina återvinningsvanor. Gör det du med. Här kommer inspiration från Förpacknings och Tidningsinsamlingen, FTI, som har i uppdrag att samla in och återvinna förpackningarna och tidningarna, så att materialet kan användas igen och igen. Och igen.

Om du frågat Magnus Carlsson om hans återvinningsvanor för tio år sedan hade svaret blivit att han återvinner batterier och pantburkar. I dag är han en nitisk återvinnare som ser till att minsta skruvkork hamnar i källsorteringen. Då, för tio år sedan, hade han precis släppt singeln "The Burden", tillsammans med Weeping Willows. Nu återvinner han till och med den. Hur gick det här till? Det korta svaret är: Magnus Carlson blev pappa.

År 2008 föddes äldsta dottern Ella och Magnus insåg plötsligt att världen inte tar slut med honom själv. Han ville städa upp efter sig, berättar han. Och ta reda på fakta. Intresset för miljön växte allt mer.

– Jag är inte kunnigare än de flesta andra, men jag är förälder och har börjat oroa mig, så jag vill veta mer, förklarar han.

Myter om återvinning:

"Det är ingen vits att sortera eftersom allt ändå blandas ihop efteråt".

Fel! Inget blandas. Allt skickas separat till olika, specialiserade, anläggningar för återvinning. När de som tömmer behållarna på återvinningsstationer och i återvinningsrum kommer till vår anläggning så kontrolleras att materialet fortfarande är sorterat på rätt sätt.

Här kan du läsa fler myter om återvinning och var du kan återvinna dina sopor. 

Publicerad
11 december 2017
Senast uppdaterad
11 december 2017
Ansvarig organisation
Avfallsenheten