Gå till innehållet

Östhammars kommun prisas för bästa tillväxten

Östhammars kommun har vunnit pris för Bästa tillväxt 2018 i Uppsala län. Priset tilldelas den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

– Det är med stor glädje och tacksamhet och en viss ödmjukhet som vi tar emot den här utmärkelsen. Vi ser det här framför allt som ett erkännande till våra företagare som gör ett fantastiskt arbete genom att skapa så stabila företag och så många arbetstillfällen, säger Ulf Andersson som är förvaltningschef med ansvar för näringslivsfrågor och samhällsbyggnad i Östhammars kommun.

Christina Williamsson Liw, ordförande för Företag i samverkan tycker det är väldigt roligt att det går bra för företagen i Östhammars kommun. Hon ser också att det finns ytterligare tillväxtpotential.

- Min vision är att alla kontakter med kommunen ska fungera smärtfritt och smidigt. Där är vi inte ännu. Men det arbetet är påbörjat och för att nå dit behöver politiker, tjänstemän och företagare hjälpas åt. Alla är viktiga i detta arbete, säger Christina Williamsson Liw.

Det är kreditupplysningsföretaget Syna som granskat boksluten från Sveriges samtliga aktiebolag, för att ta reda på hur det går för näringslivet i landets kommuner. Resultatet är baserat på 2017 års siffror.

På Synas hemsida finns en längre intervju med Ulf Andersson

Samtliga kommuners placeringar i undersökningen hittar du på Synas hemsida.

Kontakter

Publicerad
15 november 2018
Senast uppdaterad
15 november 2018
Ansvarig organisation
Miljö