Gå till innehållet

Sanering Marinvägen, Östhammar

Lägesrapport februari

Alla saneringsåtgärder i trädgårdarna är nu avslutade. Återställningsarbeten, sådd och planering återstår och kommer att göras senare under våren.
Plattsättning i anslutning till Marinvägen (vändplanen) kommer att ske i samband med återställning av själva vägen, då de ansluter till denna. På Marinvägens vändplan återstår också saneringsarbeten.

Omfattningen av föroreningen på allmänningen var mycket större än vad vi trodde och därför har saneringen i detta område tagit längre tid än beräknat.

I nuläget återstår det förorening på allmänningen längs nerfarten från Marinvägen samt nere vid båtrampen. När vi färdigställer ytorna på allmänningen kommer vi att göra en bättre parkeringsyta för bilar med båtkärror, på samma plats där de stod innan. Övriga ytor kommer att färdigställas med anläggningsjord och sås med gräs. Vi kommer också att låta berget synas mer än vad det gjorde tidigare. 

I och med att omfattningen av arbetena blev så mycket större på allmänningen än vad vi beräknat så har en större andel av de pengar vi tilldelats försaneringsarbetena redan förbrukats och vi kommer därmed att behöva rekvirera ytterligare medel från Naturvårdsverket.
Så tills vidare är vi tvungna att pausa arbetena.
Vi beräknar att kunna återuppta de i april/maj när nya medel tilldelats.

Detta innebär även att tidplanen förskjuts och att alla återställningsarbeten inte kommer att vara färdiga innan sommaren.

/ Tekniska förvaltningen

Kontakter

    Publicerad
    19 februari 2020
    Senast uppdaterad
    19 februari 2020
    Ansvarig organisation
    Avfallsenheten