Gå till innehållet

Busstur för nyinflyttade

Lördagen den 23:e oktober genomfördes en Busstur för nyinflyttade i Östhammars kommun. Det är kommunen som i samarbete med Visit Roslagen och SKB genomför en guidad heldagstur där nyinflyttade får möjlighet att upptäcka nya delar av kommunen.

Evenemanget, som inte genomförts de två senaste åren, erbjöd ett 20-tal resenärer att få information från kommunalråd, politiker, tjänstepersoner och guider med möjlighet att ställa frågor. Dagen innehöll visning av tätorterna med aktuella infrastrukturprojekt, tips på olika utflyktsmål och även ett stopp hos Svensk kärnbränslehantering AB, SKB, i Forsmark där både kommunen och SKB berättade om hur man, på lite olika sätt, arbetar med slutförvarsfrågorna i kommunen. Två personer som tog tillfället i akt att följa med på turen var Ulla och Curt Lovnér från Alunda som, efter en lättare lunch i Österbybruk, kunde konstatera att dagen innehöll både intressanta inspel om vad kommunen jobbar med likväl som att de fick en hel del kultur- och evenemangstips.

Är du nyinflyttad eller bara vill veta mer om vilka evenemang som är på gång i kommunen så kan du kika in hos Visit Roslagen www.roslagen.se

Publicerad
27 oktober 2021
Senast uppdaterad
27 oktober 2021