Gå till innehållet

Ekens förskola

Förskolan Eken ligger i det natursköna Österbybruk med en kulturell närmiljö. Förskolan är uppdelad på en huvudbyggnad och en paviljong. I huvudbyggnaden finns fyra åldersblandade grupper och i paviljongen är det två åldersblandade grupper och en för de yngsta barnen. Förskollärare och barnskötare ansvarar för barnens livslånga lärande på våra 7 avdelningar.

Vad vi gör

På förskolan skapas utmaningar för barnen genom att vi ständigt utvecklar och förändrar den pedagogiska lärmiljön. Pedagogerna undervisar i samspel med barnen och skapar utvecklande och spännande lärsituationer för barnen dagligen. Vi arbetar med ett temainriktat arbetssätt i mindre grupper utifrån intresse och behov.

Maten tillagas av egen kock vilket vi ser som väldigt positivt. Måltiderna ser vi som ett pedagogiskt verktyg vilket främjar en hälsosam livsstil.

Förskolans verksamhet grundar sig på skollag, läroplan, kommunens och förskolornas gemensamma vision, nämndens styrtal, kommunens ledord och förskolans egna mål.

Hör gärna av er om ni är intresserade av förskolan och vill veta mer om oss!

/Rektor Camilla Lindström med personal

 

2018-09-12 Ekens förskola 012 förminskad

Dokument

Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling 9 mars 2022

På varje förskola och skola finns en plan för hur man jobbar tillsammans mot diskriminering och kränkande behandling. I detta dokument framgår Ekens förskolas arbete mot diskriminering och kränkande behandling.

Politisk ledning

Styrs av Barn- och utbildningsnämnd.

Ledning

Kontakta Ekens förskola

Ekens förskola
Eknäsvägen 8
748 32 Österbybruk
T: 0173 - 856 45