Gå till innehållet

Tallparksgården

Vid avtagsväg Tallparksvägen, från Västergatan i Öregrund finns äldreboendet Tallparksgården.

Vad vi gör

 Vi arbetar för att erbjuda det bästa möjliga boendet.

 

På Tallparksgården finns det 23 lägenheter som är uppdelad i två enheter, Sjöbris och Viggen. Lägenheterna har lite olika utformning. På varje enhet finns gemensamhetsutrymmen och altan eller balkong. Vid entrén och runt huset finns möjlighet att vistas ute i trädgårdsmiljö, med utsikt över havet. Hyresvärd för lägenheterna är Östhammars hem.

 

Boendet är beläget vid havet, knappt 1 km från centrala delarna av Öregrund. Bad med klippor ligger i anslutning till boendet och på promenadavstånd finns hembygdsgård, tennisplan och äldre bebyggelse med smala gränder. Besöksparkering finns anvisat utanför Tallparksgården.

Vi som arbetar

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Till boendet finns även en eller fler sjuksköterskor som ansvarar för sjukvård och läkarkontakter. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgänglig för bedömning av rehabilitering, träning och hjälpmedel. Primärvården har en läkare som är knuten till boendet med avsatt tid varje vecka.

Så arbetar vi

• Du gör det du själv klarar av och får stöd i det du inte klarar.

• Du utför sysslor tillsammans med din personal utifrån dina förutsättningar.

• Du får stöd till att göra egna val och att behålla dina intressen och vanor.

Egen kontaktman

När du flyttar in hos oss erbjuds du en egen kontaktman i personalgruppen. Tillsammans med dig planerar kontaktpersonen vilken hjälp du vill ha utifrån dina behov och önskemål. Din kontaktman kan ge råd och stöd och hjälpa till i kontakter med till exempel läkare, sjuksköterska och arbetsterapeut.

Genomförandeplan

Det skrivs en så kallad genomförandeplan så att personer som arbetar hos dig vet vad du vill och behöver ha hjälp med.

Aktiviteter

På boendet anordnas olika aktiviteter som exempelvis bingo, musikunderhållning, gymnastik, högläsning, besök från kyrkan och promenader.

Måltider

Maten tillagas av kökspersonal på boendet. Det finns en gemensam matsal samt en matsal på varje enhet. Du kan även få dina måltider serverade i din lägenhet.

Här hittar du Tallparksgårdens matsedel

Kontaktuppgifter

Sjöbris  0173-865 61
Viggen och Albatross  0173-865 63
Arbetsterapeut  0173-865 71
Sjukgymnast  0173-865 72
Sjuksköterska  0173-865 70

Ledning