Gå till innehållet

Arrangera evenemang

Bild från evenemang

Evenemang och aktiviteter gör kommunen till en levande plats att bo i och att besöka. Välkommen till Östhammars kommun med ditt evenemang, stort som smått.

Här hittar du praktisk information som kan underlätta för sig som arrangör. Om du ändå inte hittar svar på din fråga är du välkommen att kontakta kommunens evenemangssamordnare via Östhammar Direkt på 0173-86 000.

Lycka till med ditt evenemang!

1. Kan jag få ekonomiskt stöd?

Vår främsta uppgift är att bistå dig som evenemangsarrangör att få hjälp med frågor om hyra- och bokningar av kommunala anläggningar, marktillstånd, serveringstillstånd, livsmedelshantering, avstängningar av gata, nyttjande av parkeringar, bygglov med mera. 

Kommunen stöttar även genom subvention eller ekonomiskt stöd till föreningar i kommunen. Ibland kan olika kommunala verksamheter gå in som partner och samarrangerar evenemang med externa aktörer.

Är du företagare eller en idrottsförening och söker samarbeten och stöd kring evenemang så ta kontakt med evenemangsansvarig på verksamheten Attraktiv kommun. 

Är du en lokal förening som ska arrangera ett kulturevenemang? Då kan du söka kulturstöd för ditt evenemang. Läs mer om kulturstöd.

Vi har även tips på andra bidragsgivare inom kulturområdet. Läs mer om kulturstöd från andra bidragsgivare.