Gå till innehållet

Mat i skolan

God näringsrik mat är en förutsättning för att ditt barn ska orka med dagen i förskolan eller kunna prestera bra i skolan.

Vårt mål är att ha en matsedel som är säsongsanpassad och varierad. Den ska innehålla en kombination av svensk husmanskost och inslag av internationella rätter samt även barnens favoriträtter.

Du kan ladda ner appen Aivo Menu, för iOS och Android, och få matsedeln direkt i din mobil. 

Behöver ditt barn specialkost?

När det gäller medicinska skäl måste du lämna ett läkarintyg. Intyget lämnar du till skolsköterskan. Uppföljning av födoämnesallergin kommer att ske i samband med hälsokontrollerna i förskoleklass, årskurs 2,4 och 7

Skolrestaurangerna på Olandskolan, Österbyskolan, Hammarskolan, Vretaskolan, Vallonskolan, Edskolan, Frösåkerskolan, Kristinelundskolan och Öregrundskola erbjuder alltid flera alternativ varav minst ett är fritt från fläskkött, nötkött eller blod. Uppgifter om etisk specialkost behöver vi för att kunna erbjuda rätt kost vid utflykter och dyl när alternativa rätter saknas.

Det viktigt att du meddelar köken när ditt barn är sjukt eller borta av annan orsak, eftersom specialkosten kräver extra resurser. Om frånvaron är längre än två veckor, utan att du har anmält detta, tas specialkosten bort.

Kostintyg för grundskolan och gymnasiet 22 augusti 2017

Lämna intyg till skolsköterskan.

Relaterade länkar