Gå till innehållet

Mat i förskola och skola

God näringsrik mat är en förutsättning för att ditt barn ska orka med dagen i förskolan eller kunna prestera bra i skolan.

Vårt mål är att ha en matsedel som är säsongsanpassad och varierad. Den ska innehålla en kombination av svensk husmanskost och inslag av internationella rätter samt även barnens favoriträtter. 

Behöver ditt barn specialkost?

När det gäller medicinska skäl måste du lämna ett läkarintyg, intyget lämnar du till köket på förskolan/skolan. Uppgifter om etisk specialkost behöver vi för att kunna erbjuda rätt kost.

Skolrestaurangerna på Olandskolan, Österbyskolan, Vretaskolan, Vallonskolan, Edskolan, Frösåkerskolan, Kristinelundskolan och Öregrunds skola erbjuder alltid flera alternativ varav minst ett är fritt från fläskkött, nötkött eller blod. Uppgifter om etisk specialkost behöver vi för att kunna erbjuda rätt kost vid utflykter och dyl när alternativa rätter saknas.

Det är viktigt att du meddelar köken när ditt barn är sjukt eller borta av annan orsak, eftersom specialkosten kräver extra resurser. Om frånvaron är längre än två veckor, utan att du har anmält detta, tas specialkosten bort.

Skolmjölksstöd från EU

Våra skolor deltar i EU:s skolprogram med ekonomiskt bidrag till skolmjölk.
Skolmjölksstödet kan sökas av alla skolor, från förskola till gymnasium. Syftet med detta EU-stöd är att ge fler elever möjlighet att dricka mjölk i skolan.

EU-logotyp_Skolmjolksstod.jpg