Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ett akut ledningsarbetet på Albrektsgatan, Bodagatan, Kanikebolsgatan och Smedjegatan i Östhammar, ikväll den 13 juni från kl 19:00. Arbetet väntas bli klart under natten, under tiden leds trafiken om via Bodagatan samt Källvägen. Läs mer på Gästrike Vatten´s webbplats.

Sommarlovsaktiviteter för stora och små!

På fredag börjar sommarlovet för barn och unga i kommunen och vad vore sommarledighet utan sommarlovsaktiviteter?

Skateboard, teaterkurs, padel, konstkollo, dans, hinderbana, opera, gåtor, mysterier och mycket mer! Sommaren bjuder på ett varierat utbud av aktiviteter. I början av sommaren kan barn och unga gå på teaterkurs på Storbrunn eller konstkollo i Ånghammaren i Österbybruk. Eller kanske lockar padel eller skateboard mer? Programmet uppdateras allt eftersom aktiviteter blir färdiga, så titta in då och då under sommaren för att hitta dina favoriter. 

Tekniska museet besöker Storbrunnsparken

Tekniska museet tar med sig sin mattekluring till parken utanför Kulturhuset Storbrunn i Östhammar 15-18 juni. Mattekluringbanan består av sex olika kluringstationer: ett pussel, en 3D-kub, ett chiffer, en grafoptimering, ett 3D-pussel och kodplankor. När man löst hela banan kan man lämna in sitt svar och tävla om fina sommarlovspriser. Corona-anpassad aktivitet för hela familjen, instruktioner finns på plats. Läs mer här. 

Veckan avslutas 18 juni med att Tekniska museets turnebuss, Maker tour, rullar in i parken. Då kan sommarlovslediga barn bygga en egen raket och skjuta iväg den med tryckluft och testa att köra robotar i en bana. Läs mer här. 

Ungdomsgårdarna

Ungdomsgårdarna håller öppet i sommar och börjar sommarsäsongen med att fira skolavslutningen 10 juni i Alunda, Östhammar och Österbybruk. Du har väl inte missat att det finns en ny app för unga? I den kan du få information om öppettider på ungdomsgårdarna och om sommarlovsaktiviteter. Men du kan också kontakta ungdomsledarna och själv komma med förslag och idéer. Sök på "Ung i Östhammars kommun" där du laddar ner appar. 

Frågor? Kontakta ungfritid@osthammar.se

Publicerad
7 juni 2021
Senast uppdaterad
8 juni 2021
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa