Gå till innehållet

Satsningar i Öregrund ska minska risken för smittspridning

Öregrund är ett populärt besöksmål i Roslagen, som varje år lockar många besökare sommartid. För att skapa en trygg tillvaro för invånare och besökare i Öregrund pågår flera gemensamma satsningar inför sommaren i kommunens sektor samhälle som leds av Ulf Andersson.

Vi vet av erfarenhet att Öregrund lockar många besökare som vill uppleva denna fantastiska pärla vid havet. Sannolikheten är stor att det blir än fler som har ”hemester” och upptäcker staden 2021. Genom dialog, samarbete och tidiga åtgärder vill vi skapa en trygg och säker miljö på orten, säger Marie Berggren, verksamhetschef, Växande kommun i sektor samhälle.

Arbetet, som pågått sedan början av året, har fyra tydliga fokusområden:

  1. Minska risken för smittspridning
  2. Öka trafiksäkerheten
  3. Minska de negativa effekterna av coronapandemin i det lokala näringslivet
  4. Stärka samarbetet med de som bor och verkar i kommunen

Under våren har vi genomfört möten med både näringsliv och invånare för att fånga upp både idéer och oro men också för att informera om de satsningar som vi planerar från kommunens sida. Under dessa möten har det kommit in många förslag och identifierats många möjligheter. Bland annart kommer satsningen att innehålla trängselvärdar på plats och trafiksäkerhetshöjande insatser.


- Det finns mycket att göra och att några av insatserna kommer av olika skäl att bli svåra att genomföra till sommaren. Därför finns det också satsningar där vi tänker mer långsiktigt och som vi kommer att arbeta med kommande år, säger Elin Dahm, verksamhetschef, Attraktiv kommun i sektor samhälle.

Livesändning om sommaren i Öregrund

Under en livesändning på Tillväxt Östhammars sida på Facebook den 6 maj kl. 15.30 kommer Ulf Andersson, Elin Dahm och Marie Berggren att berätta mer om planerna för Öregrund. Klicka här för att komma till sidan på Facebook.

Publicerad
6 maj 2021
Senast uppdaterad
6 maj 2021
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret