Gå till innehållet

Vattenavstängning på Vårvägen, Aprilvägen och Trollgatan i Östhammar den 7 maj klockan 17-19. Mer information finns på Gästrike Vatten´s hemsida.

I samband med oljeutsläppet, under förra veckan, i Hökhuvud försörjer Gästrike Vatten boende med vatten via en vattentank, ansluten till ledningsnätet. För mer information se Gästrike Vatten´s hemsida

En plan för ett attraktivt och tillgängligt friluftsliv

Friluftslivet i Östhammars kommun ska vara tillgängligt för alla. Det slås fast i en ny friluftspolitisk plan som pekar ut riktningen på arbetet för att främja utvecklingen av ett attraktivt friluftsliv.

Att vistas i naturen främjar hälsa och välmående och ett rikt friluftsliv främjar såväl folkhälsa som biologisk mångfald. Friluftslivet berör fler av kommunens nämnder och verksamheter och därför behöver arbetet samordnas. Caroline Henning är hälsostrateg och har uppdraget att leda arbetet med den friluftspolitiska planen.
  – Med hjälp av planen kan vi jobba systematisk mot lokala behov och med rätt saker, säger hon. 

På remiss till berörda nämnder och organisationer

Planen tas fram för de nämnder, sektorer och verksamheter inom Östhammars kommun som arbetar för ett attraktivt och tillgängligt friluftsliv. Men arbetet med friluftslivet genomförs också i stor utsträckning av och tillsammans med lokala och regionala organisationer. För att planen ska bli så bra som möjligt sänds den nu ut på remiss till berörda nämnder och organisationer. Remisstiden för att lämna synpunkter på planen är från den 7 juni till den 12 september 2022.
  – Med en gemensam plan kan vi förvänta oss att uppnå våra mål på ett resurseffektivt sätt och med god effekt för invånare och besökare, säger Jonas Lennström ordförande i kultur-och fritidsnämnden.

Kontakter

Publicerad
9 juni 2022
Senast uppdaterad
9 juni 2022
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa