Gå till innehållet

Första skoldagen i Österbyskolans nya högstadiebyggnad

Det var glada och förväntansfulla högstadieelever som kom till Österbyskolans nya högstadiebyggnad den 11 januari, på vårterminens första skoldag. På bilden ses högstadiets personal, redo att ta emot eleverna.

Byggnaden stod klar i december 2021 och under jullovet så har möbler monterats och läromedel packats upp. Dagen före skolstart så var all personal på plats på Österbyskolan och alla hjälptes åt för att komma i ordning inför skolstart i de nya lokalerna.
  – Det är en stor flyttorganisation som har genomförts, berättar Helena Åsberg, rektor på Österbyskolan.

Samarbetat fint

Sommaren 2018 så placerades temporära paviljonger vid skolan där förskoleklass, ettor, tvåor och fritids har varit.
  – Nu är alla klasser och fritids tillbaka inne i skolan igen och det känns toppen, säger Helena.
Där högstadiet tidigare hade sina klassrum är nu mellanstadiet och en fritidsavdelning inflyttad. Där mellanstadiet var tidigare så är nu fritids och lågstadiet på plats.
  – Några kartonger ska fortfarande packas upp och det finns fler möbler som ska hitta sin plats men hela flytten i sig har gått väldigt bra. All personal har samarbetat på ett fantastiskt fint sätt, säger Helena.

Ändamålsenliga arbetsmiljöer

Nya byggnaden är ett hus i två plan. Den är ansluten mot befintlig skolbyggnad via en länk. I den nya byggnaden finns det sex klassrum, sex grupprum och en studio. Varje klassrum är inrett med olika lärzoner med ändamålsenliga arbetsmiljöer för eleverna. Representanter för eleverna har varit med i valet av stolar och representanter från medarbetarna var med i upphandlingen av möbler.
Österbyskolan är nu en skola med plats för 500 elever.

Publicerad
11 januari 2022
Senast uppdaterad
11 januari 2022
Ansvarig organisation
Österbyskolan