Gå till innehållet

Lyckat samarbete kring utemiljöerna i Öregrund

I veckan som gick arrangerades en arbetsdag kring Öregrunds offentliga utemiljöer. Intresset att hjälpa till var stort och gav resultat. På bilden ses delar av sällskapet som samlades vid Societetshuset i samband med den så kallade Lubbe Nordströmdagen.

Gemensamma krafttag för Öregrunds utemiljöer stod på dagordningen när Öregrundsbor och representanter från det lokala föreningslivet mötte sommarpraktikanter och driftpersonal från Sektor samhälle. Då genomfördes för första gången Lubbe Nordströmdagen, som är ett initiativ från medlemmarna i Öregrunds bygdegårdsförening Societetshuset, Öregrunds tennissällskap, Tallparkens vänner och Öregrunds utvecklingsgrupp. Ett 20-tal personer slöt upp för att hjälpas åt med det eftersatta underhållet i stadens utemiljöer.
  – Jag är jättenöjd med resultatet och med uppslutningen, säger Henrik Sundin, samordnare för kommunens medverkan i samband med dagen.

Årligen återkommande

Det arbetssugna gänget samlades redan klockan åtta i onsdags vid Societetshuset i Öregrund, där västar och redskap delades ut. Därefter ägnades större delar av dagen åt att kanthugga gångvägar, återställa plattsättningar och rensa ogräs i parkmiljöerna.
  – Dessutom hann vi med en del buskröjning i strandkanten, säger Henrik Sundin.
Han hoppas att Lubbe Nordströmdagen blir en årligen återkommande aktivitet i Öregrund.
  – Det är fantastiskt att se vad som är möjligt att åstadkomma när vi jobbar tillsammans, säger han.

Kontakter

Publicerad
23 juni 2022
Senast uppdaterad
23 juni 2022
Ansvarig organisation
Attraktiv kommun