Gå till innehållet

Ny avfallsplan för Östhammars kommun

En ny avfallsplan för Östhammars kommun håller på att tas fram.

Avfallsplanen innehåller mål som anger inriktningen för utvecklingen inom avfallsområdet i kommunen under de närmaste åren och aktiviteter som slår fast vad som behöver göras för att förebygga att avfall uppstår och skapa en mer hållbar avfallshantering. Aktiviteterna berör både kommunen och andra aktörer. Målen utgår från nationella miljökvalitetsmål, etappmål och andra relevanta mål.

Workshopar om framtidens avfallshantering

Under hösten 2021 har workshopar hållits om framtidens avfallshantering. Vid workshoparna deltog representanter för bland annat intresseorganisationer, näringsliv och olika funktioner inom kommunen. Engagemanget under workshoparna har varit stort och har gett många inspel till avfallsplanen, där arbetet med framtagande av en handlingsplan nu fortsätter.

Avfallsplan ställs ut

Under våren fortsätter även arbetet med färdigställande av avfallsplanens olika delar. Framåt sommaren kommer avfallsplanen att ställas ut. Under utställningstiden kan organisationer, privatpersoner och företag lämna inspel på planens innehåll. Den nya avfallsplanen kommer att beslutas i kommunfullmäktige och börja gälla i början av 2023.

Nu gällande avfallsplan hittar du här

Publicerad
31 januari 2022
Senast uppdaterad
31 januari 2022
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret