Gå till innehållet

Östhammar på kartan i Almedalen

Det blev en givande dag i Verkstan för friskt och tryggt arbetsliv i Almedalen. Många nya intryck och tankar att ta med sig hem till Östhammar, en känsla av glädje och stolthet men också sorg över det fruktansvärda dådet i Visby.

På onsdagen den 6 juli var Jenny Nolin, HR-specialist, och Sofia Lindgren, skyddsombud från Lärarnas riksförbund, på plats i Almedalen för att diskutera och dela erfarenheter kring att utveckla arbetsmiljön med fokus på friskfaktorer.  

Idéer att ta med sig hem

Förutom ett mycket positivt panelsamtal och flera seminarier blev det också tillfälle till intressanta pratstunder med representanter från Nordmalings kommun. Precis som Östhammars kommun har Nordmalings kommun fått hjälp av Suntarbetslivs resursteam i friskfaktorarbetet.
  – Vi upptäckte ganska fort att vi gjort många saker lika men också en hel del olika, och att vi hade lite olika utgångspunkter när vi startade våra friskfaktorresor, säger Jenny.
  – Vi hade lyckats med olika saker och det blev mycket tankar och idéer att ta med sig hem till vårt fortsatta arbete, säger Sofia.

Erfarenheter och lärdomar 

Östhammars kommun finns med på kartan över alla kommuner som jobbat med friskfaktorer tillsammans av Suntarbetslivs resursteam. Deras resursteam var också på plats i Verkstan och det var första gången som Sofia och Jenny fick träffa teamet i verkligheten, eftersom samarbetet har bedrivits helt digitalt sedan starten i januari 2020. På bilden syns Petra Bollvik, Jenny Nolin, Sofia Lindgren och Victoria Magnusson.
  – Det blev ett glädjefyllt möte med mycket skratt och förstås samtal kring gemensamma erfarenheter och lärdomar från friskfaktorarbetet, säger Jenny.

Glädje och sorg 

När resan slutligen tog Jenny och Sofia tillbaka till fastlandet var det med en känsla av glädje och stolthet men också sorg över det fruktansvärda dådet i Visby där Ing-Marie Wieselgren, nationell samordnare för psykiatrifrågor på Sveriges kommuner och regioner, dödades.
  – Hon var en viktig person för många, inte minst bland oss som jobbar med frågor kopplat till hälsa, säger Jenny. 

Kontakter

Publicerad
9 juli 2022
Senast uppdaterad
9 juli 2022
Ansvarig organisation
Sektor verksamhetsstöd