Gå till innehållet

Vattenavstängning på Solängsgatan i Gimo fredagen den 26 April mellan ca. kl.08:00-12:00

För mer info se Gästrike vattens hemsida

Välkommen Joel Axberg - ny grundskolechef

I augusti blir Christina Stenhammar chef för Sektor bildning och nu har vi rekryterat hennes ersättare som chef för grundskolan. Joel Axberg har en gedigen erfarenhet ifrån skolväsendet och kommer närmast från Botkyrka kommun, där han jobbat som biträdande utbildningsdirektör.

– Att lyckas med skolan är en av de främsta skyddsfaktorerna in i samhället. Utbildning är viktigt och jag är glad över att få vara med och bidra till att barn och elever får en jämlik och bra utbildning, säger Joel Axberg.

Tillträder den 15 augusti

Efter uppväxten i Norrtälje kommun känns Östhammars kommun nästan som hemmaplan för Joel, som tillträder tjänsten som grundskolechef den 15 augusti.
  – Jag har nog besökt de flesta fotbollsplanerna och en del tennisbanor i Östhammars kommun samt både cyklat och vandrat på Roslagsleden, säger han.

Möjligheter för samarbete och synergier

Joel uppskattar Roslagen med sina byar, småstäder och bruksorter liksom naturen och kulturlandskapet som formats av många generationers brukande. Han gillar även att Östhammar är en kommun med en enda förvaltning med alla olika skolformer samlade under ett och samma tak vilket skapar möjligheter för samarbete och synergier. 

Kontakter

Publicerad
3 juni 2022
Senast uppdaterad
3 juni 2022
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret