Gå till innehållet

Östhammars kommun satsar på e-tjänster

Vid årsskiftet lanseras en ny e-tjänsteplattform med namnet Självservice på kommunens hemsida. Sidan ska göra det enklare för dig som medborgare och företagare att utföra ärenden digitalt.

En efterlängtad satsning

Tillsammans med våra samverkanskommuner (Heby, Älvkarleby, Knivsta och Tierp) har vi upphandlat en ny e-tjänsteplattform. E-tjänsteplattformen är en del i den satsning som görs för att erbjuda digital service gentemot våra medborgare. Satsningen är efterlängtad av både medarbetare och medborgare av vilka efterfrågan på e-tjänster är stor.

 - Vi vill tillgängliggöra våra tjänster och vår service för medborgare och företagare i kommunen. Det ska vara möjligt att möta oss i alla kanaler så som brev, telefon, fysiskt möte samt e-tjänster. Vi ska vara där våra medborgare och företagare är och vi ser att det här är en viktig del i det arbetet. Vårt mål är att synliggöra de e-tjänster vi tillhandahåller idag och samtidigt skapa fler e-tjänster gentemot medborgare och företagare för att öka den digitala servicen, säger kommundirektör Peter Nyberg.
 

Större utbud av e-tjänster

Till årsskiftet kommer den nya e-tjänsteplattformen vid namn Självservice att publiceras här på kommunens webbsida. På Självservice-sidan kommer du att kunna utföra dina ärenden digitalt med hjälp av e-tjänster inom våra olika verksamhetsområden. Det kan till exempel röra sig om att se vilka dagar dina sopor planeras att hämtas, en e-tjänst som idag finns tillgänglig här på kommunens webbsida.

- Vi kommer att först publicera de e-tjänster som vi tillhandahåller idag på kommunens webbsida. Utöver det kommer vi att kontinuerligt publicera nya e-tjänster gentemot företagare och medborgare, säger e-tjänsteutvecklare Amanda Saidizand.
 

Släpps vid årsskiftet

Självservice-sidan kommer att publiceras vid årsskiftet detta år. Håll utkik här på webben för mer information. Medan den nya e-tjänsteportalen byggs upp, ta gärna del av våra samlade e-tjänster här.

 

Vad är en e-tjänst?

Med e-tjänst avses en tjänst som tillhandahålls via ett elektroniskt gränssnitt och som helt eller delvis utförs elektroniskt, ofta via kommunens webbplats eller som en mobilapplikation (app). En e-tjänst kan till exempel erbjuda information direkt på webbplatsen, vara en del av en ärendehanteringsprocess och ibland kräva inloggning. Med e-tjänst avses inte nedladdningsbara blanketter eller formulär som skrivs ut och sparas på datorn för att skickas in separat via brev eller e-post. Som e tjänst avses inte heller länk på webbplatsen till e-post. 

(SKR: Sveriges Kommuner och Regioner)

Kontakter

Publicerad
26 oktober 2023
Senast uppdaterad
26 oktober 2023
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret