Gå till innehållet

Bandet är klippt och härmed är förskolan Fröet invigd

Under onsdagseftermiddagen den 13 september invigdes förskolan Fröet i Östhammar. På plats befann sig barn, personal, anhöriga och tjänstemän från bland annat skola och fastighet. Strax efter klockan 14 förklarade Christina Williamsson Liw, ordförande i Barn-och utbildningsnämnden, Fröet öppnat genom att klippa bandet. Till sin hjälp hade hon en massa ivriga barn som glatt ville vara med och klippa bandet.

Välkomsttal

Jenny Änggård, rektor på förskolan Fröet höll ett välkomsttal till alla besökare samt delade ut information om hur verksamheten ser ut. Hon nämnde att det idag går 102 barn på skolan och att det finns totalt 25 pedagoger. De bedriver verksamheten på sex avdelningar, men hon berättar att det finns ytterligare en avdelning som kan öppnas vid behov.

På plats fanns även Christina Stenhammar, Barn- och utbildningschef. Även hon höll ett kort tal.
– Fröet har en väldigt fin inomhus- och utomhusmiljö som gynnar långsiktigt lärande med möjligheter att följa läroplanens alla delar, säger Christina.  

Christina Williamsson Liw klippte därefter bandet tillsammans med glada förskolebarn. Inledningsvis sjöng hon sånger med barnen, både Pippisången men också ”Krakel Spektakel” som är en välkänd sång bland barnen.

Pippi, Skogsmulle, Kusin Vitamin & Krakel Spektakel på plats

På plats befann sig även Pippi, Skogsmulle, Kusin Vitamin och Krakel Spektakel, något barnen var extra exalterade över. Tillsammans med Pippi fick barnen sjunga pippis sång innan bandet klipptes. Mulle och de andra var glatt med för att hjälpa till när bandet skulle klippas.

PippiPippi och en massa glada barn

Det har varit en lång process till målet

Sedan 2017 har planering och planritningar, samt beställningar av möbler och annat pågått. Både Jenny och Anne Lee Larsson, verksamhetschef inom förskola, nämner att det har varit otroligt kul att de tidigt i processen fått varit med och påverkat beslut och tycka till, allt om utformningen till att välja inredning.

– I detta bygge har man tagit fasta på personalutrymme och konferensrum, vilket både är uppskattat men också viktigt för alla som arbetar inom verksamheten, som bidrar till en trivsam arbetsplats, säger Anne Lee.

Glada föräldrar och barn på plats

Jonas Lennström, förälder till William var på plats. Jonas gick en rundtur i den nya förskolan och tyckte lokalerna var fina och rymliga. William tyckte invigningen var kul, extra kul var det kanske att just Pippi och Mulle var där.

– Nu blickar vi framåt och är taggade på att bedriva vår verksamhet i de nya fina lokalerna, avslutar Jenny.

William med pappa JensWilliam med pappa Jonas

Kontakter

Publicerad
18 september 2023
Senast uppdaterad
18 september 2023
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret