Gå till innehållet

Hon är biträdande rektor och specialpedagog på Frösåkersskolan

Anna-Karin Adler Eriksson har arbetat i kommunen sedan 1999 och haft flera olika uppdrag på skolor och förskolor. I augusti i fjol började hon arbeta som specialpedagog på Frösåkersskolan, ett uppdrag som hon kommer att ha kvar på halvtid efter att i januari ha tillträtt tjänsten som biträdande rektor på skolan.

Frösåkersskolan är en arbetsplats där Anna-Karin trivs mycket bra. Hon började jobba där i augusti 2021 och har varit med från starten när årskurserna 4-6 på Ed och Kristinelund blev en skola tillsammans med Frösåkersskolans årskurser 7-9.
  – Det är en resa där vi känner att vi är på rätt kurs, men fortfarande har mycket kvar att arbeta med, säger Anna-Karin.
Arbetet som biträdande rektor ger henne möjlighet att påverka och ge rätt förutsättningar i en verksamhet hon upplever som spännande och utmanande.
  – Jag ser fram emot att arbeta med- och få lära mig mycket av rektorskollegorna Niina och Jessica, som båda är engagerade och driftiga skolledare med ett stort fokus på relationer, säger hon.

Tillsammans mot gemensamma mål 

I sitt uppdrag som biträdande rektor kommer fokus främst att ligga på skolutveckling. Anna-Karin kommer bland annat att ansvara för upprättande av rutiner och analys av resultat.
  – Min förhoppning är att jag ska tillföra större tydlighet för elever, vårdnadshavare och medarbetare.
I arbetet som specialpedagog ingår att identifiera och undanröja hinder för elever, så att de ska kunna utvecklas och nå så långt de kan. Anna-Karin tänker att det även kommer att vara hennes fokus som skolledare, men inte bara för elever utan för alla som arbetar i skolan.
  – Vi behöver känna att vi jobbar tillsammans mot gemensamma mål, säger hon.

På flera skolor och förskolor i kommunen 

Anna-Karin har arbetat i kommunen sedan 1999 som lärare, förskollärare, fritidspedagog, speciallärare och specialpedagog på flera skolor och förskolor i kommunen. Innan hon började på Frösåkersskolan arbetade hon som specialpedagog på Edsskolan.
Hon bor på en gård på norra Gräsö, cirka två mil från färjan, tillsammans med sin familj.
  – Jag har en man som heter Micke och arbetar som underhållsingenjör på Forsmark. Vi har två barn, Tilde som är 22 och läser till civilingenjör och Carl som är 13 och går på högstadiet, säger hon. 
Sin fritid ägnar hon gärna åt träning, främst löpning och styrketräning. Hon tycker även mycket om att sticka, mest vantar och sockor.
  – Under sommarhalvåret ägnar jag mycket tid till trädgård och odling, vilket också är ett stort intresse, säger Anna-Karin.

Publicerad
6 februari 2023
Senast uppdaterad
6 februari 2023
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret