Gå till innehållet

Östhammars kommun möter företagare

Företagarbesök är ett av många verktyg som Östhammars kommun använder för att stötta det lokala näringslivet. Besöken görs för att utveckla kommunens service till företagen i kommunen. Förra veckan besökte kommunen Katarina och Magnus som driver campingar på Gräsö och Östhammar.

Under förra veckan besökte Östhammars kommun Katarina Gullesjö och Magnus Carlsson som driver Gräsöbadens camping på Gräsö och arrenderar Klackskärs camping i Östhammar. För närvarande är det Katarinas döttrar Lydia och Linnea som är platschefer på Klackskärs camping.

Tillsammans har anläggningarna mer än 125 000 gästnätter varje säsong, vilket gör dem till en av de större aktörerna inom besöksnäringen i Roslagen. Campingen på Gräsö äger de själva och campingen i Östhammar arrenderas av kommunen.

På Klackskär, där kommunen äger och hyr ut anläggningen, är det viktigt att samspelet mellan markägaren och den som hyr, arrendatorn, fungerar bra. Både för platsens attraktivitet och för möjligheten att också utveckla verksamheten.

-  Den vilja och förmåga kommunen visar upp för att utvecklas och satsa är viktig för oss, betonar Magnus.

- En anläggning som vi äger är det förstås mycket lättare att investera i, men samarbetet med kommunen är en förutsättning, säger Katarina när vi pratar om framtiden.

Vi kommer på besök

- Det är viktigt för oss träffa företagare i kommunen. Vi vill synliggöra hur vi kan stötta och utveckla kommunens service till företagarna. Och så klart vill vi berätta om dessa möten och på så sätt också synliggöra våra fantastiska företagare. Vi kommer gärna på besök och berättar mer, säger näringslivschef Elin Dahm.

Vill du, som företagare, bjuda in oss till ett besök? Välkommen att skicka ett mejl till näringslivschef Elin.dahm@osthammar.se.

På bilden ses från vänster Magnus Carlsson, Katarina Gullesjö och Krister Karlsson, Östhammars kommun.

Kontakter

Publicerad
19 juli 2023
Senast uppdaterad
19 juli 2023
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa