Gå till innehållet

Östhammars kommun möter företagare

Utbudet av attraktiva campingplatser i Östhammars kommun är stort. En av de som rankas högst enligt Trip Advisor är Sunnanö Camping utanför Öregrund.

Camping är populärt just nu. Förra veckan träffade Östhammars kommun Kamilla och Göran Pettersson som driver verksamheten på Sunnanö sedan 2011.

Bra dialog och nära samarbete

Företagarbesök är ett av många verktyg som Östhammars kommun använder för att stötta det lokala näringslivet. Besöken görs för att utveckla kommunens service till företagen i kommunen. 

Kamilla och Göran betonar vikten av en nära dialog med kommunen för att utveckla verksamhet och besöksnäring

– Vi har en bra dialog med kommunen. En av de saker som är viktiga för oss är att det är lätt att få tag i den man söker, säger Kamilla när vi pratar om vad som är viktigt i kontakten med kommunen.

Kamilla och Göran hyr (arrenderar) anläggningen av Östhammars kommun. De har båda satsat mycket för att göra anläggningen attraktiv, men säger samtidigt att det också finns mycket som behöver förbättras som exempelvis servicebyggnaderna.

– Det går inte att låna pengar med säkerhet i något som man hyr, säger Kamilla. För att göra de satsningar som behöver göras i anläggningen måste vi ha ett nära samarbete med kommunen som markägare.

Vi kommer på besök

- Det är viktigt för oss träffa företagare i kommunen. Vi vill synliggöra hur vi kan stötta och utveckla kommunens service till företagarna. Och så klart vill vi berätta om dessa möten och på så sätt också synliggöra våra fantastiska företagare. Vi kommer gärna på besök och berättar mer, säger näringslivschef Elin Dahm.

Vill du, som företagare, bjuda in oss till ett besök? Välkommen att skicka ett mejl till näringslivschef Elin.dahm@osthammar.se.

Kontakter

Publicerad
20 juli 2023
Senast uppdaterad
20 juli 2023
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa