Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Trafikverket bjuder in till samråd om väg 288

Trafikverket arbetar med att ta fram en vägplan för väg 288 mellan Gimo och Börstil. Perioden 15 december 2023 till och med den 7 februari 2024 är en så kallad samrådsperiod. Då finns möjlighet att lämna synpunkter på förslaget till ny utformning av väg 288.

Trafikverket arbetar med vägplanen och öppnar upp för samråd om förslaget till utformning av väg 288, mellan Gimo och Börstil. Vägen ska mötessepareras, dessutom ska en ny gång- och cykelväg byggas längs en del av sträckan. Åtgärderna ska höja trafiksäkerheten och öka framkomligheten för alla trafikanter.

Alla kan lämna synpunkter

Den 17 januari bjuder Trafikverket in till ett lokalt samrådsmöte i Hökhuvuds bygdegård. Samråd är en viktig del av Trafikverkets arbete med att ta fram en vägplan. 
Fastighetsägare som berörs har fått information om samrådsperioden skickad hem till sig och alla som vill har möjlighet att lämna synpunkter på förslaget under samrådsperioden, den 15 december 2023 till den 7 februari 2024.

Mer om det står att läsa på Trafikverkets hemsida: Väg 288, Gimo-Börstil, mötesfri väg - www.trafikverket.se

Illustration: Trafikverket

Kontakter

Publicerad
15 januari 2024
Senast uppdaterad
15 januari 2024
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret