Gå till innehållet

Välkomna till kommunens ungdomsgårdar!

Det är full aktivitet på ungdomsgårdarna i Östhammars kommun. Kommunens ungdomsgårdar är öppna för ungdomar från årskurs 7 och upp till 20 år.

Verksamheten

Idag finns det tre verksamma ungdomsgårdar i vår kommun, i Östhammar på Kulturhuset Storbrunn, i Alunda och i Österbybruk, Unkan. Alla tre har öppet två kvällar i veckan och det finns alltid två ungdomsledare på plats. Ung fritid arbetar förebyggande och trygghetsskapande på sina mötesplatser, en del av det arbetet är ordningsregler för att skapa en trygg och säker miljö.
– Vårt uppdrag är att vara aktiva och hålla dialog med våra ungdomar, att finnas där helt enkelt, säger Louise Söderqvist, enhetschef för Ung fritid.

Ung i Östhammars kommun

På appen ”Ung i Östhammars kommun” hittar du samlad information med öppettider, uppdateringar kring verksamheten, nyhetsinlägg, adresser, bilder på personalen och mycket annat. Det är en blandad kompott, säger Sanna Hansson, ungdomssamordnare för Ung fritid.

– Vi har runt 2-3 nyhetsuppdateringar i veckan och bland annat information om hur ungdomarna kan engagera sig mer i kommunen och öka sin delaktighet. Vi har en flik som heter ”Påverka”, med den kan ungdomarna gå in och skicka in förbättringsförslag och andra tankar och idéer. Det är det som är själva grundprincipen för appen, den är till för våra ungdomar, avslutar Sanna. 

Aktiviteter

– Det är fria aktiviteter på ungdomsgårdarna. Det finns bland annat tv-spel, biljard, pingis, sällskapsspel och pyssel. Ibland kollar vi på film, det går också att lyssna på musik. Ungdomsledarna är öppna för förslag för nya aktiviteter som ungdomarna själva vill göra, säger Louise. 

– Ibland skiljer sig upplägget, vid loven brukar vi anordna särskilda lovaktiviteter. Vi har även grillkvällar då och då som brukar vara uppskattade, dessa brukar infalla under sommaren och en bit in på hösten. Vi utgår alltid från ungdomsgården men kan ibland bedriva verksamheten på andra platser, avslutar Louise.

Öppet hus

Missa inte öppet hus tisdagen den 3 oktober klockan 17-21 på ungdomsgården i Alunda.

Vid frågor eller funderingar kan ni kontakta oss på ungfritid@osthammar.se

Kontakter

Publicerad
22 september 2023
Senast uppdaterad
22 september 2023
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa