Gå till innehållet

Världsberömd gitarrist till Norrögården

Lördag 25 mars fylls Norrögården i Sund av musik från en av världens bästa gitarrister, Ulf Wakenius.

Östhammars kommun har länge samarbetat med Musik i Uppland och med kommunens föreningar kring det som kallas Konsertkarusellen. Musik i Uppland erbjuder ett paket av konserter, med stora och välrenomerade artister, som sedan turnerar runt i regionens alla kommunen. I helgen står Norrögården som arrangör när Trio X och Ulf Wakenius bjuder på musik. 

Ulf Wakenius är hyllad världen över. Mellan 1997 och 2007 var han fast gitarrist i den världsberömda Oscar Peterson Quartet, och har av den legendariske orkesterledaren, jazzpianisten och kompositören Peterson beskrivits som en av de största gitarristerna i världen idag.

Wakenius hade redan i början av 80-talet en framgångsrik gitarrduo ”Guitars Unlimited”. 1985 spelade duon under Grand Prix och sågs av 600 miljoner tittare. Förmodligen den största publiken en jazzgitarrduo någonsin haft. Men Wakenius har även spelat med svenska artister som Monica Zetterlund, Povel Ramel, Lill Lindfors och Cornelis Vreeswijk.

Tillsammans med Trio X, Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor får vi höra Wakenius egen musik. Några välkända jazzstandards utlovas också.

Publicerad
22 mars 2023
Senast uppdaterad
22 mars 2023
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret