Gå till innehållet

Vattenavstängning på grund av ledningsarbete Marmavägen, Alunda onsdag 17 juli 08:00 till cirka 10:00. Läs mer på Gästrike Vattens hemsida (länk till annan webbplats)

Avrådan från bad vid Gimobadet! Senaste provtagningen visade för höga halter av bakterier i vattnet och därför avråder vi från bad. Nya prover togs (12/7) och svar väntas under veckan. Läs mer på Havs- och vattenmyndighetens hemsida

Vi lanserar en ny hemsida!

Känner du inte igen dig? Då står allt helt rätt till. Vi håller nämligen på att göra om vår hemsida för att ge dig en smidigare användarupplevelse som gör det lättare att hitta det du söker.

– Med över 1000 besökare varje dag är vår hemsida en av våra viktigaste kanaler för att nå våra kommuninvånare, företagare, blivande medarbetare och besökare, därför känns det bra att vi nu kan presentera en ny hemsida, säger Lena Säfström, kommunikationschef.

Nuvarande hemsida som sjösattes 2015 behövde, efter åtta år, få ett modernare uttryck och en uppdaterad funktionalitet.

– Digitalisering, det vill säga ett smidigt och enkelt sätt ska kunna hitta rätt information och utföra ärenden när man önskar, är prioriterat av politik och ledning. Uppdateringen av hemsidan är en del av det arbetet, säger Lena.

Lätt att hitta rätt

Den nya hemsida är strukturerad på ett sätt som ska göra det lättare att hitta rätt information snabbt. Bland annat genom att lyfta och synliggöra sidor genom bilder och puffar. Skulle du, trots vår förbättrade menystruktur, inte hitta det du letar efter kan du alltid använda sökrutan.

Fokus har även legat på att skapa en hemsida som funkar lika bra i mobilen som på dator.

–  Allt fler använder mobila enheter för att besöka vår hemsida, idag är det nästan 60 procent, och den siffran ökar hela tiden, konstaterar Lena.

Fortfarande under uppbyggnad

Hemsidan kommer att vara under uppbyggnad en tid framöver. Att jobba med hundratals sidor av information kan innebära att ett och annat fel smugit sig in och så här i början kan även enstaka tekniska fel inträffa. Vi hoppas att du har överseende med det under dess fortlöpande uppbyggnad. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta vår webbredaktion.

Publicerad
4 augusti 2023
Senast uppdaterad
4 augusti 2023
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret