Gå till innehållet

C-sam stormöte med fokus på försörjningsberedskap

I slutet av förra veckan träffades de aktörer i länet som arbetar med krissamverkan och civilt försvar för C-sams årliga stormöte, där Östhammars kommun deltog.

Samtliga länets åtta kommuner fanns representerade liksom bland andra Region Uppsala, Polisen, näringslivet, Försvarsmakten och länets räddningstjänster. Från Östhammars kommun deltog bland annat Elin Fogelström, Malin Hübinette och Fredrik Nyman från Säkerhet och beredskap (bilden) samt Lena Säfström och Sara Söderström från Kommunikation.
I samband med stormötet fick deltagarna tillfälle att diskutera och ytterligare stärka samverkan för att kunna utveckla totalförsvaret. 

GIS – ett strategiskt planeringsverktyg 

Försörjningsberedskap med inriktning på livsmedel och GIS som strategiskt planeringsverktyg samt länets strategi för jämställdhet och jämlikhet var årets teman. Några av frågorna som diskuterades under stormötet var:
Hur blir vi bättre på att förbereda oss för, och hantera, kriser i Uppsala län? Hur arbetar vi tillsammans för att stärka totalförsvaret och säkra livsmedelsförsörjningen i händelse av kris eller höjd beredskap? Hur kan vi använda GIS (geografiska informationssystem) i planering och hantering av händelser? 

Roterande värdskap

Länsstyrelsen ansvarar för genomförandet av stormötet och värdskapet roterar mellan länets aktörer. I år var det Uppsala kommun som stod för arrangemang och program och nästa år är det Region Uppsalas tur att arrangera mötet. 

Kontakter

Publicerad
11 mars 2024
Senast uppdaterad
11 mars 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret