Gå till innehållet

Fullsatt föreläsning om hemberedskap och självhushållning

Intresset för hemberedskap är stort. Drygt 200 personer slöt upp för att lyssna på Patrick Sellman, som besökte Östhammar för att föreläsa om hemberedskap och självhushållning i måndags kväll, den 26 februari.

Kanske var det ingen som blev förvånad att Patrick Sellman drar fulla hus, när han delar med sig av historiska perspektiv och konkreta råd för att människor ska bli bättre förberedda. Kort sagt, vi kan alla uppnå större trygghet och självständighet i händelse av kris eller katastrof.
  – Vi fick så många anmälningar att vi var tvungna att byta till en större lokal. Det är roligt att så många är intresserade av att få lära sig mer om detta och är villiga att bidra till samhället i händelse av en kris, säger Malin Hübinette, säkerhetsskyddschef.

Tips för att "preppa"

Patrick Sellman har arbetat som yrkesofficer under kalla kriget och är i dag folkbildare, småbrukare och biodlare. Tillsammans med Kalle Zackari Wahlberg gör han podden ”I väntan på katastrofen”, där de pratar om hur man kan förbereda sitt hushåll inför kris och katastrof.

självhushållning bild

Patrick Sellman, föreläser på temat hemberedskap och självhushållning.

I samband med sitt besök i Östhammar pratade han bland annat om den nedrustning som skett i Sverige och om hur vi gjort oss beroende av andra, i händelse av en kris. Han gav en del tips om hur alla behöver ”preppa” för att kunna ha en bättre hemberedskap.
  – Jag tycker det var en fantastiskt bra föreläsning av Patrick Sellman och jag är glad att så många tog sig tid att komma och lyssna på detta så viktiga budskap, säger Malin. 

Kontakter

Publicerad
27 februari 2024
Senast uppdaterad
27 februari 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret